Aktiviteter & besöksmål i Jönköping

Har du redan tröttnar på Jönköping? Då har du nog missat vår guide till stadens aktiviteter och besöksmål fram till nu. 

Här hittar du nämligen aktiviteter och andra roligheter inom alla olika områden och för alla åldrar. 

Museum och kultur 

För den något äldre, eller kanske bara mer sofistikerade (?) finns det mycket att se i Jönköping. Under regionens rika historia har orten hunnit se en hel del historiska händelser. Delar av Jönköpings historia finns bevarade hos bland annat  tändsticksmuseetoch Husqvarnas museum.

Utöver de två museerna som kretsar kring stora företag i regionen finns det även flera historiska upplevelser som tar dig runt i hela Jönköping. Exempelvis finns det guidade turer i Tabergsgruvan, konsthallen i Österängen och mycket mer. 

Teater och Musik 

I Jönköping finns både ett konserthus och en teater. För den som är intresserad av den här typen av aktiviteter finns det alltså så gott som alltid något att hitta på. 

Jönköpings teater har inte heller bara teaterföreställningar för vuxna, utan även barnteaterar tar plats på scenen. I konserthuset spelar många av Sveriges största artister, men se till att kolla spelschemat i förväg för att få reda på vilka som spelar när just du besöker regionen. 

Natur och sevärdheter 

Det finns flera natursköna områden som du bör passa på att besöka om du har vägarna förbi. Bland de mer populära besöksmålen kan skogarna kring Jönköping nämnas, där bland andra John Bauer tidigare har hämtat sin inspiration. 

Här finns även Dumme mosse, som lockar med att vara ett av de få naturreservat i hela Sverige som helt lämnats som vildmark. Vissa bekvämligheter finns dock, till exempel spångar i sankmarksområden. 

Vidare har du även sjöarna Vättern, Rocksjön och Munksjön som erbjuder en naturupplevelse över det vanliga. I de två sistnämnda kan du även fiska utan att det kostar dig en krona – rätt kul för den som gillar sportfiske!