Att leva i Jönköping

Jönköping är en stor stad i ett litet format. Här finns något för alla, oavsett tycke och smak. Storstadens rika utbud på kultur, fritid, affärsliv, entreprenörskap och studier, fast med den lilla stadens nära avstånd och känsla för gemenskap. Dessutom kan Jönköpings invånare njuta av ett sjönära liv, då inte mindre än tre sjöar smyckar centralorten. Kring staden finns många berg och kullar vars utsiktsplatser lockar invånare och turister att njuta av synen av Vätterns sydliga stjärna – Jönköping.

Boende i Jönköping

Den gamla staden Jönköping utgjorde ett sandområde emellan de centrala sjöarna Munksjön, Rocksjön och upp mot Vätterns södra strand. Idag har Jönköping vuxit och innefattar en rad stadsdelar som var del bjuder på sin lokala charm.

För kultur, fritid och affärer finns de populära områdena Väster, Öster, Rosenlund och Stadsparken. Här finns butiksstråk, badhus, utställningar, skolor och mycket mer.

För villor och vackra småhus kan man leta efter en bostad i Kättillstorp, Ekhagen, Sveahäll eller varför inte i Bymarken som sluttar vackert mot Vättern. Även Gamla Råslätt har villor vid sidan av flerfamiljshus.

För lägenheter finns hyres- och / eller bostadsrätter i Söder, Liljeholmen, Råslätt, Ljungarum och Österängen.

Kultur & Fritid

I Jönköping finns gott om aktiviteter för den som är intresserad av kultur och fritid. Många gånger om året finns tillfällen att njuta av livemusik, man brukar också kunna planera tillfällen att inspireras av en rad kvalitativa konstutställningar, teatrar, men också kunna roas av estradpoesi och stand-up-komik.

Soliga dagar kan med lätthet ägnas till Jönköpings friluftsliv, så som fiske, beachvolley eller att grilla vid stranden. En mulen dag besöker man exempelvis tändsticksmuseet eller någon av alla populära restauranger. Ett besök på Jönköpings vackra kulturhus Spira kan skänka stora upplevelser i form av musik, kultur och underhållning. I Jönköping hittas också Dreamhack, som är världens största LAN-party.

Varför bo i Jönköping?

Jönköping är en vacker stad som präglas av ett levande studentliv, vackra miljöer, kreativa entreprenörer och väl omhändertagen kulturhistoria. Oavsett om man föredrar affärer på stan eller i shoppingcentrum, så har Jönköping levande alternativ med spännande handel. Den som vill kan fika vid sjön, eller bara njuta av Jönköpings vackra miljöer och glittrande vatten. Det finns gott om val för fritiden, man kan inspireras av kulturen, gå ut och dansa eller varför inte läsa en kurs på högskolan. Den som är idrottsintresserad kommer inte heller att bli besviken, då sportintresset genomsyrar staden och det finns en stor stolthet i att heja fram stadens egna lag till seger.